Almindelige ugler i Danmark

 (Fra venstre: Slørugle, Skovhornugle og Natugle)

Slørugle:

(Se også Tytoalba.dk)

HVIS man har slørugler er det næsten 100% sikkert at de yngler indenfor i en lade, et maskinhus eller et gammelt dueslag. De tuder ikke som natuglen – de er faktisk stort set lydløse – og hvis man ser dem i en smule lys er de ret lette at kende på deres lyse hjerteformede hoved. Også deres uglegylp er nemme at kende – Se under ‘Natuglen’.

Klaus Dichmann har gennem en årrække arbejdet med sløruglerne, og på hans hjemmeside kan du følge dels dette arbejde, dels se hvordan du bygger og sætter en kasse op. Er du alligevel i tvivl om hvilken ugle du har omkring dit hus vil jeg gerne hjælpe – send en mail.

Kirkeugle:

(Se også Kirkeugle.dk)

Er en trofast lille ugle der gerne går i kasser eller yngler i lader, stalde eller maskinhuse men er desværre efterhånden sjælden, og chancen for at få kirkeugler i en kasse nu om stunder er ret lav. Omvendt skader det ikke at sætte en kasse op, og den kan du fx købe via nedenstående link, eller lave den selv. (ikke med på billedet ovenfor).

Stor Hornugle:

Har også ‘horn’ som Skovhornuglen, men er meget større. Yngler i det åbne terræn på jorden (fx i grusgrave), i gamle musvågereder, eller på forskellige afsatser. De kan faktisk hjælpes med kasser som groft sagt en åben kasse i størrelse med en hundekurv til en Labrador med grene og kviste i. Yngler fåtalligt i Sønderjylland. Mener du at du har Stor Hornugle omkring dig er det bedst at starte med at kontakte DOF, eller sende en mail til mig. (ikke med på billedet ovenfor).

Skovhornugle:

Yngler ikke i kasser og man kan derfor ikke gøre ret meget for at hjælpe dem.

Du kan købe kasser her hvis du ikke vil lave dem selv:

VILDTREMISEN.DK